Wizz Air спира полетите си от София до Лисабон до 13 април

Пътниците с предварителни резервации ще си получат парите обратно, уверяват от авиокомпанията

Общество
13:39 - 08 Април 2020
2682
Wizz Air спира полетите си от София до Лисабон до 13 април

Wizz Air обяви, че от утре, 9 април 2020 г., авиокомпанията ще спре всичките си полети между София и Лисабон до 13 април 2020 г. Решението за временното спиране на маршрута е в резултат на мерките, въведени от португалските власти с цел ограничаване на разпространението на пандемията COVID-19. Това съобщиха от авиокомпанията. 

Пътниците с резервации, засегнати от отмяната на полетите, ще бъдат автоматично информирани по имейл, в случай че са направили резервациите си директно на wizzair.com или чрез мобилното приложение на авиокомпанията. 120% от първоначално платената такса автоматично ще бъде заредена в WIZZ акаунта на клиента, като сумата може бъде използвана през следващите 24 месеца за закупуване на продукти и услуги на Wizz Air. Пътниците могат също да изберат пълно възстановяване на парите в брой – което ще отнеме повече време, и ще бъдат информирани за необходимите стъпки, за да получат банков превод или превод към банкова карта, в отделен имейл. В този случай клиентите ще имат право само на 100% от първоначално платената тарифа.

Пътниците, които са направили своите резервации чрез туристически агенции, включително онлайн туристически агенции, трябва да се свържат с компанията, от която са закупили билетите си.