WizzAir реже полети от Варна

От октомври отпадат дестинациите Виена, Прага, Ливърпул и др.

Новини
21:35 - 06 Юли 2023
8663
WizzAir реже полети от Варна

Сериозни промени ще настъпят от 1 октомври тази година в полетите на нискотарифната авиокомпания WizzAir от и до Летище Варна.

Превозвачът намалява присъствието си в морската ни столица, като това ще се отрази и на дестинациите, с които тя се свързва по въздух.

През 2017 г. WizzAir базира един самолет във Варна, като постепенно маршрутите се увеличиха, а миналата година машините станаха 3.

Така към момента морската ни столица посреща полети на авиокомпанията до Виена, Брюксел, Ларнака, Прага, Берлин, Кьолн, Дортмунд, Франкфурт-Хан, Хамбург, Карлсруе, Мюнхен, Нюрнберг, Тел Авив, Айндховен, Ливърпул и Лондон.

Това обаче ще се промени от есента.

"Въпреки всички усилия на Wizz Air и Фрапорт България, местното търсене не отговори на очакванията на авиокомпанията и нивата на пътниците за поддържане на маршрутите", посочиха за Money.bg от "Фрапорт България", която управлява Летище Варна.

Така от 1 октомври базата се намалява от 3 на 2 самолета. В резултат на това ще бъдат отменени полетите на WizzAir между Варна и следните дестинации:

  • Виена;
  • Прага;
  • Ливърпул;
  • Нюрнберг;
  • Карлсруе;
  • Франкфурт-Хан.

От "Фрапорт България" отбелязват, че австрийската столица ще продължи да се обслужва целогодишно от други два превозвача - Austrian Airlines и Ryanair, и работят с различни авиокомпании за възстановяване на останалите дестинации.