X-men съществуват

Дишат с огън и виждат с ушите си

Мистика
14:11 - 13 Април 2021
2988
X-men съществуват

През 1927 г. към д-р Удман се обръща млад афроамериканец на име Ъндъруд. Пациентът се оплавка не от физическо заболяване, а от дишане, опасно за него. Като доказателство Ъндъруд изважда кърпа от джоба си, притиска я към устата си и започна да диша учестено. След няколко секунди кърпата започва да тлее и избухва в пламъци.

Ъндъруд настойчиво желае да се отърве от такава необичайна способност, която му носи много неудобства. Младежът трябва постоянно да контролира дишането си и дори да отказва да посещава определени места, за да не предизвика пожар там.
Огнедишащият Ъндъруд се съгласява на пълен медицински преглед. В продължение на няколко дни група учени изследват този необичаен феномен и неговия „носител“. Младежът изплаква устата си с всякакви разтвори, слага ръкавици - резултатът е същият. Дъхът му се възпламенява. По искане на учените Ъндъруд пали обекти с различни физични и химични свойства. Експериментите се провеждат по различно време на денонощието и при различни атмосферни условия.

Изследователският екип представя резултатите от своите наблюдения в медицинското списание Michigan Medical. Докладът е от няколко страници, но

най-важното е, че в него не се дава обяснение на необичайното явление, с което Ъндъруд продължава да живее.

Още в края на 19 век се описват случаи на виждане с ушните миди, а не с очи. Подобни случаи са все по-разпространени в началото на 21 век. Чезаре Ломброзо (1835-1909) е световно известен невропатолог и психиатър. Научният му авторитет не се поставя под въпрос от неговите съвременници. В книга той описва странен пациент с 14-годишно момиче, което изведнъж ослепява. Но се оказва, че момичето не губи способността да „вижда“. Тя точно описва предмети, хора около себе си и дори чете. По време на прегледа тя „вижда“ с лобчето на лявото си ухо. Когато светлината светва рязко от лявата й страна, момичето започва да мига и да присвива очи. Но ако ухото й е покрито с тъмна превръзка, момичето наистина губи способността да вижда.
Промени има и обонянието на 14-годишната девойка. Бутилка амоняк, приближена към носа й, не й влияе по никакъв начин. Но веднага щом е спусната до брадичката й, момичето започва да реагира бурно.

Разбира се, необичайната пациентка няма трето око в ухото си, няма и трета дупка в носа или брадичката. Очевидно освен зрението, миризмата и докосването, познати на науката, тя има и друг канал за получаване на информация. Доктор Чезаре Ломброзо описва, че след време „органът на обонянието“ на момичето се е премества в крака.

Хората с такъв подарък от съдбата „виждат“ какво се случва в съседната стая и усещат болката на близки роднини, дори когато са на хиляди километри.

Описаните случаи потвърждават истината, че способностите на човешкото тяло далеч не са проучени. Възможно е дори в бъдеще всички да имат същите способности, каквито са имали Ъндъруд и италианското момиче, което показва, че героите от поредицата филми на Холивуд X-men може да са съвем истински и да живеят сред нас.