XXI век? Болна жена плашена с мутри да връща чужд кредит

Общество
18:30 - 03 Ноември 2020
6377
XXI век? Болна жена плашена с мутри да връща чужд кредит

С репресии от зората на бандитския преход - мутри и побой, заплашвали лежащо болната Евелина С. от смолянското село Река, за да я принудят да плаща кредита на баща си. В продължение на няколко седмици 43-годишният Людмил Терзиев от кирковското село Дрангово изнудвал жената.

През ноември миналата година Дечо С. от банското село Сливка изтеглил бърз кредит от „Изи кредит“. След като взел сумата от 300 лева, той не изплатил нито една вноска.

На помощ му се притекъл Людмил, който поел инициативата да сплаши Евелина и тя да поеме дълга на баща си.

43-годишният мъж няколко пъти се обаждал по телефона и заплашвал жената. Казвал й, че на всяка цена ще си вземе парите и ако се наложи ще изпрати мутри, които да вземат имуществото им. Евелина, която от години не поддържа отношения с баща си, се принудила да потърси помощ от полицията.

В края на септември Районната прокуратура в Смолян внесе обвинителен акт срещу Людмил Терзиев. Преди дни бе насрочено първото съдебно заседание, но подсъдимият не се яви. На следващото дело ще бъде принудително доведен, реши съдът. Людмил Терзиев живее в родното си село и се занимава с дърводобив.