Яне Янев за незаконната сеч в Сандански : Борисов ще се справи с местните феодали!

Кметът Кирил Котев се оплита в неистини, заяви шефът на РЗС

Новини
13:54 - 17 Юли 2019
1373
Яне Янев за незаконната сеч в Сандански: Борисов ще се справи с местните феодали!

"Кметът на Сандански все повече се оплита в купища неистини, които изрече през последните месеци". Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев по повод отговора на Кирил Котев, че в курортния град не се изсичат вековни дървета и всичко е наред.

Днес РЗС подадоха сигнал до прокуратурата за незаконно изсичан 100 защитени от закона чинари и явори, както и на по-млади дървета. Активистите сочат, че всички дървета са по поречието на река Санданска Бистрица. От община Сандански обаче обявиха, че две институции са направили проверка и нарушения няма.

„Надявам се никой да не е забравил как лично Кирил Котев в национален ефир твърдеше, че Къщата за гости на Александър Манолев е законна и в нея дори има посетители. Същият този адвокат на Манолев сега на практика твърди, че около къщата на Манолев и по поречието на Санданска Бистрица нямало незаконна сеч на вековни чинари. Което е абсурдно, защото санданчани всеки ден минават оттам и виждат коренищата на вековните дървета  да лежат като трупове след война”, коментира Янев.

В типичния си остър стил Янев влезе в атака: „Сандански никога не е бил в по-тежко състояние. Цецовизацията в Сандански се изроди в синдром на луксозни имоти с минерални басейни и джакузита, празни погледи и нагло самочувствие. Моите съграждани наистина очакват сериозна реакция на държавно ниво и а вярвам, че Бойко Борисов ще се справи успешно с феодалите и самозабравилите се местни тарикати”, натърти бившият съветник на премиера.