Янев към Габровски: Ще направим каквото трябва, за да има правителство

Готови сме на разговори за кабинет, но при ясни условия и правила, обясни лидерът на "Възраждане"

Топ
17:40 - 08 Декември 2022
2231
Янев към Габровски: Ще направим каквото трябва, за да има правителство

Ще направим каквото трябва, за да има правителство. Това обяви лидерът на „Български възход“ (БВ) Стефан Янев на среща с кандидат-премиера проф. Николай Габровски. Разговорите започнаха  в 17,30 ч. в зала „Запад“ на Народното събрание. С Габровски отново пристигнаха председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и зам.-шефът на партията Томислав Дончев.

Депутатите от "Български възход" бяха трима. 

"Това е една отворена врата за диалог. Анонсът, с който реших да приема мандата, е да се промени тонът, който наблюдаваме напоследък в българската политика", обърна се в началото на разговора към Янев проф. Николай Габровски.

"От гледна точка на ПГ на "Български възход" правим това, което сме правили и по време на предизборната кампания - създаване на условия за диалог. Разбира се, ние си платихме нашата цена, но изборът ни е съзнателен. В интерес на възможността да се направи кабинет, ние сме готови за разговори. И ако първият мандат не е успешен, ще продължим по реда. Защото вярваме в това, че на България е необходимо правителство и ще направим всичко, което зависи от нас да има. Разбира се при ясни условия и правила", заяви лидерът на партията Стефан Янев.

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна днес срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание.

"Български възход" са третата партия, която се отзова на поканата на номинирания за премиер проф. Николай Габровски, който ще направи опит да реализира управленския мандат на ГЕРБ. По-рано БСП и "Демократична България" препотвърдиха намерението си да не подкрепят ГЕРБ като мандатоносител.