Японец спи по 30 минути на ден

Научил се след упорити тренировки

Мистика
11:58 - 19 Септември 2021
3561
Японец спи по 30 минути на ден

36-годишният японец Дайсуке Хори прекарва няколко години, тренирайки ума и тялото си да се справят само с 30 минути сън на денонощие. Мъжът твърди, че не изпитва сериозни неблагоприятни ефекти, свързани с липсата на сън, пише Esoreiter.

Дайсуке обяснява пред японски медии, че винаги е вярвал, че 16 часа будност не са достатъчни, за да успее човек да завърши всичките си дела. Затова той започва да експериментира с тренировки за по-малко сън. Не става ясно обаче какви точно са тези тренировки. След няколко години Дайсуке се научава да спи по половин час на денонощие, като същевременно остава здрав и енергичен.

Продуцентите на известно японско телевизионно предаване канят мъжа да заснеме ежедневието си в продължение на три дни. Дайсуке се съгласява снимачният екип да го следи навсякъде. В резултат той доказва, че наистина спи по 30 минути, а понякога и по -малко, пише Odditycentral.

В първия ден на експеримента японецът става в 8 ч. сутринта. След това отива на фитнес, чете книга, пише няколко статии, играе видео игри, след което вечеря с приятели. След храненето Дайсуке снима няколко кратки видеоклипа за съня, предназначение за неговия канал в YouTube. После яде отново, чисти и прекарва известно време в социалните мрежи.

Около 2 ч. през нощта той си лята, спи около 26 минути, преди да се събуди сам без будилник. Облича се и отива да сърфира с приятели посред нощ, после до фитнеса и накрая се връща у дома. Тази рутина е демонстрирана от Дайсуке Хори през всичките три дни. През нощта мъжът често играе видео игри и маджонг, сърфира, излиза с приятелите си, които също като него не спят много.