Япония се пази, отмени Гран при във Формула 1

Спорт
13:06 - 18 Август 2021
2797
Япония се пази, отмени Гран при във Формула 1

Състезанието за Гран При на Япония във Формула 1, което трябваше да се проведе през октомври, е отменено заради пандемията от COVID-19, съобщиха организаторите.

"Като се придържаме към разговорите с промоутъра на автомобилния шампионат, както и със здравните власти на Япония, политическото ръководство на страната взе решение да отмени състезанието през този сезон поради комплицираната ситуация в страната с пандемията от коронавирус", се казва в изявление на организаторите.

Те са получили писмо от правителството, че желанието на властта е колкото се може по-бързо да се тушира разпространението на вируса, което получава още усложнения от Олимпийските и Параолимпийските игри.

Автомобилното състезание трябваше да се проведе в средата на октомври, но въпреки сравнително ниските нива на новозаразени по време на Олимпиадата, те не си променят мнението.

През миналата година стартът също не се проведе поради същата причина.

"Формула 1 в момента работи върху детайлите и ревизирането на календара, промяната на стартовете. Всичко ще бъде уточнено в няколко следващи седмици", казват още от Формула 1.