Японски магазин защитава тоалетната си хартия от крадци с проклятие

Новини
15:01 - 12 Март 2020
3542
Японски магазин защитава тоалетната си хартия от крадци с проклятие

Паническите покупки и презапасяването се превърнаха в типичен проблем в много страни по света на фона на разпространението на коронавируса, като по рафтовете на супермаркетите вече често липсват тоалетната хартия, дезинфектанти за ръце и трайни храни.

Япония хората, които не са успели да се запасят с достатъчно тоалетна хартия, започнаха да прибягват до крайни мерки и да крадат рула от публични тоалетни. В отговор на това, Минк Итачибе, която работи в общ магазин в префектура Ниигата, решила да защити тоалетната хартия в сградата с проклятие, предава CNN, цитирана от Агенция "Фокус".

Итачибе забелязала, че от магазина започнали да изчезват от три до пет рула на ден. Тя набързо измислила как да реши проблема и изрисувала три очи и няколко йероглифа, след което закачила рисунката пред рулата тоалетна хартия.

Йероглифите съобщават на всеки потенциален крадец, че ако си вземе тоалетната хартия, гладно чудовище ще го намери и ще го убие. Очите са символ, който много собственици на магазини слагат в обектите си и той показва, че собствениците внимават за крадци, казва Итачибе.

„Направих го като шега, но явно проработи“, заяви тя пред CNN.

„Исках да шокирам хората, които крадат и да ги накарам да си мислят, че има проклятие. Хората могат да са много суеверни в Япония“, споделя Итачибе. Тя твърди, че откакто е окачила „проклятието“ не е било откраднато нито едно руло тоалетна хартия от магазина й.