Ясен Петров фаворит за нов треньор на Ботев Пд

Желко Петрович пред уволнение заради лошото начало на сезона

У нас
12:39 - 19 Август 2019
4342
Ясен Петров фаворит за нов треньор на Ботев Пд

Треньорска смяна в закъсалия Ботев Пд се пече заради лошото начало на сезона. Черногорският спец Желко Петрович е пред уволнение, а фаворит за негов за заместник се явява Ясен Петров, който наскоро се прибра от Китай, пише „Меридиан мач”.

Желко Петрович изглежда пътник след като „канарите” се сринаха до 12 място в класирането, с едва пет точки от шестте си мача. И то при положение, че в състава останаха най-добрите футболисти като Тодор Неделев и Кристиан Димитров.

В момента пък пловдивския Джанини е без отбор, след като напусна китайския Шъдзянджуан Йонгчанг преди няколко месеца. Негов асистент ще бъде любимецът на бултрасите Костадин Видолов. Той бе помощник на Ясен и в Китай.

Любопитно е, че 51-годишният специалист гледа на живо на Лаута домакинството на Локо Пд срещу Спартак Търнава (2:0). За последно Ясен води роден отбор преди цели 6 години. Става дума за Ботев (Bp), който пое след престоя в Левски.

През 2014 г. той замина за Китай, където остана до тази година. Първо води с успех Шъдзяджуан, а през 2017 г. пое Бейжинг Ентърпрайсис. За кратко бе начело и на Хенан Дзиание, преди миналата година да се върне в Шъдзяджуан Йонгчанг.