Ясен Тодоров: Лозан Панов крие тайна

Председателят на ВКС ще изкара мандата си и ще се насочи към политиката, предположи следователят

Общество
17:46 - 20 Юни 2020
4228
Ясен Тодоров: Лозан Панов крие тайна

"Лозан Панов е председател на ВКС, един от тримата големи, човек, който трябва да е с безупречен морал и яснота за всичко от неговото минало. Явно крие тайна, която не иска да сподели с българското общество и това е несъвместимо с поста, който заема. С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" следователят Ясен Тодоров.

"Панов се опитва да бъде ментор и морален стожер, изнася речи, но всъщност явно го е било страх да отслужи воинския си дълг и да отиде в казармата. Това беше дълг на всеки български мъж да даде дължимото на родината и да служи 2 години. Той е двуличен човек и лицемер", допълни той по адрес на Панов.

„Беше дълг на всеки български мъж да служи. Когато бягаш в мирно време, ще избягаш и по време на война”,  каза още Тодоров.

„Господин Лозан Панов е двуличен и лицемерен човек. При избора на Нели Куцкова пред мои колеги той каза: „Колеги аз трябва да се изкажа „за” кандидатурата на Куцкова, но да не се подведете да гласувате за нея”. Малко по-късно Лозан Панов ни нарече „блато”. Оттогава не съм имал контакт  с него”.

„Няколкократно след това съм искал оставката му, защото след като си спечелил някакъв пост с определена концепция, а след това следваш коренно друга, достойно е да дадеш възможността на някой друг да бъде избран”, каза още Ясен Тодоров.

„Не вярвам Лозан Панов да си подаде оставка. Смятам, че ще си изкара поста и след това ще се насочи към политиката”, категоричен е бившият член на ВСС.

„Като обикновен юрист решението на състава на Апелативния съд за предсрочно освобождавана не Полфрийман е изключително озадачаващо”, изрази мнението си Тодоров относно скандалния случай.