Ясен Тодоров: Случаят "Семерджиев" е почти разплетен

Той има правото да говори каквото си иска и да твърди, че е бил отвлечен, заяви заместник директорът на Националната следствена служба

Новини
09:43 - 21 Октомври 2022
3675
Ясен Тодоров: Случаят "Семерджиев" е почти разплетен

Досъдебното производство за катастрофата на бул. "Черни връх" е почти на финалната права. Четири-месечният срок на разследването изтича на 5-ти ноември. Вярвам, че до тогава делото ще бъде приключено и ще бъде предадено на прокуратурата. Това заяви пред Би Ти Ви заместник директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

"Всеки обвиняем има право да не дава обяснение и има право да лъже. Докато ние имаме право да говорим само истината и да коментираме само това, което сме събрали по делото. Предполагам, че в момента в който прокуратурата изготви обвинителен акт, ще ни бъде дадено разрешение да покажем какво сме събрали по този случай", уточни той и добави.

"На нас не ни трябват обясненията на Семерджиев, той има правото да говори каквото си иска. Всъщност той даде обяснение - казва, че е бил отвлечен. Каза го и пред съда. Всяка версия е изследвана."

По въпроса за така наречения "полицейски чадър", Ясен Тодоров коментира: "По делото за катастрофата са разпитани всички служители, за които има данни, че са имали връзка със Семерджиев. Разследването ще приключи в рамките на две седмици и ще можем да споделим повече информация. А до момента, тази която знаете е напълно достатъчна."

"Ако е вярно, че всеки трети човек в София управлява кола след употреба на наркотични вещества, ние сме изправени пред невероятен проблем. А щом се шофира след употреба, това означава, че някой ги купува и някой ги разпространява. Министерството не работи по начина, по който трябва да работи. Ще има бум на престъпността и закриването на спец правосъдието ще даде след година своите негативни резултати", добави той във връзка със зачестелите случаи на престъпления, станали под въздействие на наркотични вещества.