Ясна е съдбата на малкия Мехмед

Актуални новини
13:20 - 25 Септември 2020
13634
Ясна е съдбата на малкия Мехмед

Продължава разследването на мистериозния случай с изчезването на 2-годишния Мехмед от Якоруда. Полицията все още изяснява как малкото момче се озова на километри от дома си и прекара само студената нощ в гората. Очаква се днес детето да бъде върнато на родителите му.

Нова безсънна нощ в Якоруда - този път от щастие. В градчето всички си отдъхнаха, след като 2-годишният Мехмед беше открит невредим сам в гората. Емоциите още преживява и горският стражар Муртаза Клечов, който намери детето. 

„Чувствал съм се, както когато са се раждали моите деца. Докато си карах автомобила, видях детето легнало на пътя. Слязох и установих, че е видимо добре. Качих го в колата и го откарах в най-близкото село – Бунцово. Там ме чакаха всички разследващи полицаи”, сподели мъжът..

Детето е настанено в болницата в Разлог, без сериозни наранявания. Там е пренощувало с баба си.

„Нахранено, чистичко, изкъпано. Мълчеше си, усмихваше се. Нямаше някакви видими травми”, обясни началникът на отдел „Закрила на детето” в Якоруда Фатма Чауш.  

Все още полицията изяснява как Мехмед се е озовал в гората. От къщата на семейството тръгва черен път, който води натам. Сред едно от предположенията е, че детето е вървяло няколко километра само през нощта. Близките му обаче са категорични, че това е невъзможно.

„Едно дете не може да тръгне по пътя и да стигне до гората. Според мен той е бил отвлечен”, смята лелята на Мехмед.
„След като започна издирването - някой се е изплашил и го е оставил на пътя, за да го видят”, каза дядо му Ахмед пред NOVA.

Отдел „Закрила на детето” няма да отделя Мехмед от семейната му среда. До момента властите не са получавали сигнали той и другите три деца в семейството да се намират в риск.