Явор Божанков: Борисов е леко нахален да иска подкрепа от нас

ГЕРБ си имала хартиено мнозинство, да си го ползва, рече депутатът от Габрово

Политика
15:07 - 07 Април 2023
3436
Явор Божанков: Борисов е леко нахален да иска подкрепа от нас

Търпение, хартия и някой лев. Днес коалицията ПП-ДБ взе единственото възможно решение: не подкрепа на кабинет с мандат на ГЕРБ. А Борисов и ГЕРБ е леко нахално да търсят подкрепа от нас. Такова е мнението на депутата от ПП-ДБ, досегашен водач на листата на обединението в Габрово Явор Божанков.

Бившият народен избраник от БСП обясни защо са стигнали до това решение: 

"Ако бяхме подкрепили кабинет на ГЕРБ щяхме:

-Да легитимираме тази вакханалия, като нормални, европейски избори. Това беше пародия на избори. Такова купуване на гласове не е имало никога. Няма протокол без драскано, поправяно, мацано и замазвано.

-Да заявим, че в България си е така. Нормално е да се строи по онзи начин, нормално е да се провеждат поръчки по техния начин, нормално е съдебната система да е такава и е нормално Борисов още 10 години да ни убеждава, че корупцията е само усещане.

-Да се направим на глупци в името на властта и да се правим, че ГЕРБ наистина искат съдебна реформа и наистина ще водят европейска политика. До тук не са дали дори “сламка”, че нещо не е било наред тези 12 години. В първата си публична изява след изборите, Борисов призова за уважение и зачитане на Възраждане.

Хартиената коалиция си написа изборен кодекс и си проведоха изборите по него. Спечелиха ги. Сега имат и мнозинство".