Явор Божанков: Къде беше президентът, когато мафията свали Никола Минчев?

Третият мандат е кризисен и труден, но беше последния шанс България да има работещ кабинет, заяви депутатът от БСП

Политика
09:28 - 28 Юли 2022
2330
Явор Божанков: Къде беше президентът, когато мафията свали Никола Минчев?

Имаме много проблеми за решаване, но е факт, че предстои връщане на мандата и президентът определя дата за разпускане на НС. Отговорността отива към него. Това заяви Явор Божанков от БСП пред Нова тв. 

"Ако хората още се питат, това би било тревожен знак. ДПС, ГЕРБ, "Възраждане" и ИТН свалиха правителството. ИТН са били компонента на мафията, който взриви коалицията отвътре. Разкриха как се финансира телевизията на Трифонов. Не подава декларации в КПКОНПИ. Неслучайно някои колеги напуснаха ИТН и показаха честността. Факт е, че никой не е имал илюзии. Третият мандат е кризисен и труден, но беше последния шанс България да има работещ кабинет", допълни той.  

"Това, което се случва извън България, цяла Европа се стяга за рецесия и криза и това е по-голямо от нас. Имах надежда, че ще има правителство, но не стана. Отиваме на избори", каза Божанков. 

"Служебното правителство има задача да проведе честни избори. Ние нямахме подкрепата на президента, когато мафията свали Никола Минчев. Надяваме се да се върне от светлата страна и да не позволи на ГЕРБ и ДПС да направят това, което искат", заключи той.