Явор Божанков с топ 12 тайни за себе си: "Кърмил" големия си син по 12 пъти на ден

Водачът на ПП разбрал, че е европеец след престой... в Москва

Политика
17:30 - 13 Март 2023
7664
Явор Божанков с топ 12 тайни за себе си: "Кърмил" големия си син по 12 пъти на ден

Бившият депутат от БСП и настоящ водач на листата на "Продължаваме промяната-Демократична България" в Габрово Явор Божанков пръв повлече крак за разкрития за личния живот на кандидат-депутатите. Като обясни, че се е наложило той, а не съпругата му, да храни, преоблича и извежда на въздух големия им син, Божанков заигра и по струната на младите родители като пример за всеотдаен татко.

В своеобразната рубрика "12 факта" на страницата на "Промяната" Божанков призна още, че това се е случило, защото любимата му е имала тежка сесия в Оксфордския университет. Но будни и опитни майки напомниха, че 12-кратното хранене на новороденото е изключение и че обикновено пеленачетата се нуждаят от мляко между 5 и 7 пъти на ден до старта на захранването им. 

Иначе Божанков спечели сърцата и на милениалите, защото също като тях разкри как е разцъквал "Counterstrike" и е чатил в mIRC-ата по цели дни. А прякорът му там бил... "кокоруза" (точно така, 2 правописни грешки). 

За да е пълен разказът за живота му бъдещият депутат от дясноцентристкия съюз казва, че е бил бунтар със сериозни забележки към дисциплината в училище, по-късно е гледал голяма градина със зарзават и за капак - все още не знаел ляв или десен е. "Със сигурност съм либерал", уточнява все пак младокът от Горна Оряховица. 

Две са мечтите му - освен да продължи да е в законодателната власт - да изгради приют за бездомни животни и да открие дискотека в стара къща. 

А за ужас на русофилските лели от БСП, които напусна с поредица свои гласувания, Божанков обясни, че ненавистта си към Москва е развил именно с престой там. А е станал европеец не заради обиколките си на Запад, а заради това, което е видял и преживял тъкмо в Русия. Конечно.