Явор Дачков за Селин Дион: Тя е от рубриката на Уди Алън “искам да й завра чорап в гърлото"

Пеенето ѝ има мелодиката на ехограф, не се разбира защо трябва да се слуша този тормоз

Нещо за четене
02:44 - 28 Юли 2024
2599
Явор Дачков за Селин Дион: Тя е от рубриката на Уди Алън “искам да й завра чорап в гърлото"

Явор Дачков срази вокалните умения на Селин Дион, демонстрирани на грандиозния спектакъл за откриването на Олимпиадата в Париж. Популярният журналист, който е и виртуозен пианист и любител на джаза, изобщо не е възторгнат от шоуто, както и от голямото завръщане на Селин Дион на сцената. В коментар на стената си във Фейсбук късно тази вечер, Дачков написа:

"Селин Дион пее като Адел и Лили Иванова. Има плосък глас, който няма никаква дълбочина и красота, но е зареден от гърлената амбиция да излезе на всяка цена. Пеенето ѝ има мелодиката на ехограф. Не се разбира защо трябва да се слуша този тормоз. Мисля, че е най-изнервящата певица от "Титаник" насам. Нейният патос бе напълно подходящ за случая. Тя е от рубриката на Уди Алън “когато я слушам, искам да ѝ завра чорап в гърлото”.

На укор от своя последователка, че е прекалил, а Селин Дион може да се мери единствено с Уитни Хюстън по вокални умения, Дачков отговаря: "Тук съм повече от сигурен. Уитни е цвят, дълбочина и чувство. Селин е плоска естрада и гърло без граници".