Явор Гечев: Държавата ще дотира 80% от поливната вода

Това ще е глътка въздух за земеделски производители, но и за потребителите, заяви земеделският министър

Топ
14:31 - 24 Март 2023
1433
Явор Гечев: Държавата ще дотира 80% от поливната вода

"Държавата ще дотира 80% от цената (без ДДС) на поливната вода като мярка срещу скъпите храни", обяви министърът на земеделието Явор Гечев на пресконференция за представянето на информационната платформа със сравнителните цени на храните. 

"Това ще е глътка въздух за земеделските производители, но и за потребителите, затова свързваме двете теми", добави министърът на земеделието.

"Министерството на земеделието направи спешно социологическо проучване, което ще бъде представено идните дни. Опитали сме се да измерим извадка общественото мнение по отношение на мнението за цените, мнението за мерките, които прилагаме и съответно как разбират българските граждани целия процес и проблемите по отношение на него", каза още министър Гечев.

Министърът на икономиката Никола Стоянов и министърът на земеделието Явор Гечев представят в Министерския съвет сайт за сравнение на цените на основни хранителни продукти. Той тръгва днес. 

От следващата седмица търговските вериги ще качват в него своите цени. Всеки потребител ще може онлайн да следи колко струват 50 хранителни продукта в различни магазини.