Явор Нотев пред Lupa.bg: Ако мониторингът беше отменен , всички щяхме да разберем

Политика
16:43 - 21 Май 2020
4596
Явор Нотев пред Lupa.bg: Ако мониторингът беше отменен, всички щяхме да разберем

Аз до вчера, даже до тази сутрин живеех с мисълта, че мониторингът за България е отменен. Защото такива бяха сигналите – предварително беше обявено такова намерение и беше въпрос само на администрирането му.

Това обяви пред Lupa.bg дългогодишният юрист и народен представител от „Атака“ Явор Нотев. Той обаче призна, че в момента е объркан и не може да отговори просто с „да“ или „не“ на въпроса продължава ли страната ни да бъде под наблюдение.

„Информацията от днес, че мониторингът е продължен, е изненадваща. Но сама по себе си звучи съвсем категорично. И най-малкото буди недоумение и тревога“, коментира Нотев.

Той предположи, че ако такова решение – за отмяна на мониторинга - беше прието и огласено, то неминуемо щеше да стигне до знанието на всички.

Народният представител изрази съжаление, че тази тема отново се повдига. „Имах нагласата, че остава само да се реализира това намерение за падане на мониторинга. Обидно е сега да се възобновява цялата тази процедура“, посочи Явор Нотев. 

На въпрос дали очаква правосъдният министър Данаил Кирилов да си подаде оставката, както той сам се зарече на два пъти, Явор Нотев отговори лаконично: „Нека той да обясни какъв е бил залогът! Той ще вземе решение“.