Явор Захариев с последен „концерт” тази неделя

Приятелите и близките почитат вокалиста на Gravity Co. в столичния клуб „Терминал 1”

Култура
23:27 - 06 Април 2019
2019
Явор Захариев с последен „концерт” тази неделя

Близките и приятелите на трагично отишлия си музикант Явор Захариев организират в неделя, 7 април, възпоменателна среща в негова памет в столичния клуб „Терминал 1” от 16:00 до 20:00 часа, научи Lupa.bg.

Роднините на вокалиста на групата Gravity Co. споделиха във фейсбук, че срещата е открита за всички желаещи да присъстват, независимо дали са го познавали лично, или не.

Ще звучи музиката, която той правеше и обичаше, добавят негови приятели и канят на последния „концерт” на Явор Захариев. Ще бъдат изпълнени и две от последните песни, записани наскоро от Gravity Co.

Явор Захариев почина на 5 април – дни преди да навърши 39 години. Той бе намерен в безпомощно състояние и целия в кръв в сряда по обед в дома си в столичния квартал „Лозенец”. Близките му са категорични, че той е бил пребит до смърт, докато от полицията засега не потвърждават подобна версия.

Два дни лекарите от „Пирогов” се бориха за живота на талантливия певец, но той издъхна на 5 април, без да дойде в съзнание. Миналата година Явор Захариев разказа как е успял да се пребори с дрогата, след като 3 години е бил в комуна в Хърватия. Според негови приятели, завръщайки се в България отново е посегнал към наркотиците. Колеги на вокалиста обаче смятат, че в случая той надали се е самонаранил, а наистина е бил пребит вероятно от хора, които е познавал.

Редица български музиканти и творци изразиха съболезнования за шокиращата смърт на певеца. Някои от тях припомниха, че точно преди 25 години си отива и един от великите рок музиканти - вокалистът на "Нирвана" Кърт Кобейн, който сам сложи край на живота си на 27 години.

Снимка: Фейсбук на Явор Захариев