Почина вокалистът на Gravity Co Явор Захариев

Музикантът издъхна от свръхдоза наркотици, без изобщо да дойде в съзнание

Новини
19:14 - 05 Април 2019
5260
Почина вокалистът на Gravity Co Явор Захариев

Вокалистът на Gravity Co Явор Захариев е починал в петък в ранния следобед. Новината бе потвърдена от сестрата на музиканта, която е силно разстроена от преждевременната кончина на 38-годишния си брат. Само след броени дни, на 22 април,той щеше да стане на 39.

Явор бе открит в безпомощно състояние със счупен нос, пукната вежда и рани по лицето в сряда по обяд и бе настанен в реанимацията на "Пирогов" в изключително тежко състояние. Той така и не е дошъл в съзнание.

Докторите се бориха с всички сили, за да върнат към живот певеца, но шансовете му да оцелее се изчисляваха на неособено високите 30% и с всеки изминал час падаха. „Истината е, че пораженията върху организма му са сериозни, приел е огромно количество психотропни вещества, поне 6-7 пъти по-висока доза от считаната за пределна за един организъм. Цяло чудо е, че въобще ни го докараха жив", призна медик от спешния център пред Lupa.bg преди ден.

Както сайтът ни пръв съобщи в сряда привечер, талантливият музикант е бил открит целият в кръв на тавана на дома си в столичния кв. „Лозенец". Намерили са го негови близки около 12,30 часа в безпомощно състояние. Те незабавно са викнали полиция и линейка, тъй като първоначално са смятали, че е бил бит – толкова зловеща била картината на кървящия отвсякъде талант.

Роднините на 39-годишния рокаджия са настоявали пред полицаите, че Явор Захариев е бил нападнат и пребит от неизвестни в апартамента си. Според МВР обаче това няма как да е вярно, тъй като не са открити никакви поражения върху жилището. Ченгетата бяха категорични, че в дома на певеца не е влизано със взлом. Той наистина има наранявания по тялото, но те са получени при падания върху предмети, предвид свръхдозата наркотици, която е приел. Очевидно семейството не иска да се разбира истинската причина за смъртта на музиканта.

Миналата година Явор Захариев разказа как е успял да се пребори с дрогата, след като е бил 3 години в комуна в Хърватия. Завръщайки се в България обаче, явно пак се е върнал към този съсипващ начин на живот. Неотдавна го напуснала и приятелката му.

Вижте най-известната песен на Gravity Co