Яйца и домати летят към МС, властта слухти „Отровното трио” (СНИМКИ)

Жена с вувузала върти протестно хоро на 31-я ден от бунта

Политика
21:19 - 08 Август 2020
6961
Яйца и домати летят към МС, властта слухти „Отровното трио” (СНИМКИ)

Яйца и домати полетяха към сградата на Министерския съвет в 31-я ден на протеста в София, предаде репортер на БГНЕС. Жена с вувузела започна да танцува сама хоро сред разбитите яйца и домати. Полицията се опита да я отстрани, но не успя и тя продължи протестното си хоро.

Дъждът не спря протестиращите – те са тук със знамена, вувузели, свирки и чадъри. По време на бурята дърво се пречупи от силния вятър на площада пред президентството. Няма пострадали, а екип на аварийното звено на Столична община отстрани падналия клон от жълтите павета.

Един от неформалните лидери на протеста – Арман Бабикян, за пореден път каза, че „Отровното трио” заедно с проф. Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов, е подслушвано от властта. Като доказателство посочи, че по-рано днес е разговарял с колегите си за възможността по-рано днес протестиращи да затворят магистрала „Марица” към Турция.

След този разговор, който „не е подслушван”, се забелязва повишена концентрация на полицаи по магистралата, заяви Бабикян.

В страницата си във фейсбук „Отровното трио” е препоръчало на водачите на автомобили да не предприемат пътувания към Турция.

Предстои традиционното шествие към „Орлов мост”. По непотвърдена информация се очаква СДВР тази нощ или утре рано сутринта да премахне новоизградените барикади.

От снощи на трите възлови кръстовища са издигнати палаткови лагери, а движението е блокирано от пейки, палети и контейнери за боклук. Протестиращите отново настояват за оставката на правителството и на главния прокурор.

По-рано днес от СДВР заявиха, че блокадите отново ще бъдат премахнати. Отговорността ще се носи от нарушителите на закона. Законът е един за всички. Това каза директорът на СДВР главен комисар Георги Хаджиев. Той подчерта, че за униформените това не е война, както е за протестиращите и няма да позволят протестиращите да окървавят демонстрацията.

СНИМКИ: Агнес Методиева, Lupa.bg