Яйце-слънце снесе кокошка в с. Черепово

Пернатата красавица ме зарадва с 9 такива, после станаха обикновени, радостен е стопанинът ѝ Ленко Ленков

У нас
13:16 - 06 Май 2019
3131
Яйце-слънце снесе кокошка в с. Черепово

Яйце-слънце снесе кокошка в село Черепово. В дните преди Великден Ленко Ленков, когато събирал яйцата, забелязал, че едно от тях е различно. По него има вдлъбнатини с формата на черти, които са подредени така, че образуват фигура с елипсовидна форма, която прилича на слънце.

Това се повторило и на другия ден. На третия той решил да разбере коя от деветте му кокошки го снася. Проследил кой сяда на полога и разбрал, че това е най-красивата.

Тя обаче снесла само девет такива яйца, а следващите отново били обикновени. Стопанинът няма обяснение за странното явление, пише sakarnews.info.

През месец март 2009 г. подобно яйце снесе кокошка в село Щит. Местни зевзеци определиха, че резките по черупката на яйцето образуват слънце, което според тях предсказва, че то ще изгрее най-напред в Свиленградска община. Собственикът - Сашо от Щит, има друга теория за необикновеното яйце. Тъй като то е снесено в седмицата от началото на Великите пости, това е знак, че изход от световната криза ще има в най-скоро време.

Освен всичко останало, Сашо, който е секретар на читалището в селото, минава и за местния екстрасенс. Според него това предзнаменование върху яйцето е още по-силно, щом се появява преди Великден.

През 2006 г. подобно яйце снесла и кокошка на жена от Харманли. Чудото стана точно на Великден, а собственичката на птицата бе мюсюлманка. По това време икономиката на България и света бе във възходяща крива.