Язовиро докладва на Бойко колко пари дават на Перник

Актуални новини
10:31 - 16 Януари 2020
4243
Язовиро докладва на Бойко колко пари дават на Перник

Поискал съм справка за финансовите средства, които могат да се заделят за Перник, която днес ще докладвам на премиера Бойко Борисов. Това каза пред журналисти в парламента Емил Димитров, който вчера положи клетва като министър на околната среда и водите и вече не е народен представител. Днес е първото заседание на Димитров с министрите от кабинета Борисов. Димитров, известен с прякора Ревизоро, от вчера има и нов прякор - Язовиро. 

Той обясни, че ще предприеме всички мерки, за да запознае премиера своевременно за състоянието на язовирите в страната. "Ще обиколя цялата страна, за да го информирам къде какви са проблемите", посочи министър Димитров, цитиран от БТА.

От думите му стана ясно, че вчера е командировал хора от Пловдив в Стара Загора за проверка на депата в страната, за да съдействат по образувани от прокуратурата досъдебни производства.

Относно липсата на вода в редица населени места в страната министър Димитров коментира, че местната власт и ВиК дружествата не са направили достатъчно, за да усвоят европейските средства, които Министерството на околната среда и водите е осигурило.

Министър Димитров заяви, че ще се подготви за вота на недоверие, готвен от левицата за провал в политиката по околната среда и водите и посочи, че се притеснява от него. "Мен лично ме притеснява, първи работен ден ми е, а ще се окаже, че аз трябва да участвам във вота на недоверие", коментира екоминистърът.

По-късно днес се очаква ПГ "БСП за България" да проведе първи консултации с парламентарната група на ДПС за искания от левицата вот на недоверие за цялостна политика на кабинета.

Снимка: Агнес Методиева