Yettel пусна интерактивна телевизия без кабели

Новата услуга надгражда 5G фиксирания интернет, идва с два плана

Новини
13:30 - 06 Април 2023
10537
Yettel пусна интерактивна телевизия без кабели

Паритетът между големите телекоми в България беше възстановен, след като и Yettel започна да предлага интерактивна телевизия на своите клиенти.

Новата услуга Yettel TV надгражда 5G фиксирания интернет, който компанията вече предлага на десетки хиляди потребители в страната.

От телекома сравняват Yettel TV по-скоро с международните стрийминг гиганти, отколкото с останалите телевизионни решения на българския пазар. Платформата вече работи на други пазари в Централна и Източна Европа.

Тя поставя в центъра съдържанието, като различните предавания, филми и спортни събития се групират без значение от кой канал идват.

Интерактивните функции включват пауза, превър,тане, смяна на аудио пътеката, пълен архив за 7 дни назад и „облачен“ запис за до 1 месец на съдържанието, което потребителите искат да гледат отново. Интелигентна система за родителски контрол ще иска PIN код даже и за стандартна телевизия, ако по нея в дадения момент се излъчва съдържание, неподходящо за деца.

Поддържа се 4K съдържание.

Къде и какво ще гледаме: За момента плановете на Yettel TV са два. TV Favorite е с над 100 канала, от които над 65 са HD, а TV Max е с над 200 (от които над 110 са с висока резолюция). Допълнително могат да се добавят пакети със спорт (Diema Extra, Max Sport), филми (HBO) и друго съдържание.

Първите 1000 потребители на Yettel TV ще могат да ги използват 100 дни безплатно.

На старта си Yettel TV идва в няколко форми. Всеки абонат ще получи устройство за телевизора си, което е с Android TV и достъп до Play Store. То може да използва Wi-Fi или кабел за връзка с 5G модема. Вече има и приложение за Android смартфони, като от компанията посочиха, че работят и с останалите мобилни платформи.

В най-близко бъдеще ще има и приложения за основните марки смарт телевизори - за напълно безкабелни интернет и телевизия.

Колко ще струва: Първоначално телевизията ще идва в пакет с 5G фиксиран интернет от Yettel, по-нататък ще е достъпна и като отделна услуга. Сега, например, 50 мегабита в секунда скорост на сваляне и по-малкият от двата тв плана ще е на цена от 32,99 лв. на месец, а двойна скорост и двойно по-голям избор на канали ще излиза 37,99 лв., обяснява money.bg.

Първата половин година таксата промоционално ще е 1 лев на месец.

От Yettel не ограничават потребителите каква свързаност ще използват, за да гледат телевизията у нас или на територията на ЕС. Необходима е единствено добра интернет връзка. Поддържа се адаптивен битрейт, така че качеството ѝ ще влияе и на качеството на картината.