Йлияна Йотова: Перспектива или безбъдност? Какво ще дадем на хората?

Актуални новини
12:49 - 01 Май 2020
2359
Йлияна Йотова: Перспектива или безбъдност? Какво ще дадем на хората?

„Дали ще предостави перспектива или безбъдност на своите граждани – от това зависи развитието на България! България, която принуждава гражданите си да търсят препитание и достоен живот извън границите й, или България, в която европейските трудови стандарти не са мираж?! Европа няма да ни подреди държавата. Сами трябва да го сторим. Заедно.“ Това пише във фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова по повод Международния ден на труда и работническата солидарност.

„На 1 май празнуваме достойния труд и достойните доходи, които са неизменно право на всеки, а не привилегия. Ние, българите, сме преминали през много и тежки трудности и благодарение на труда сме успявали да изграждаме отново и отново България. Трудът на всеки трябва да се цени високо, да носи удовлетворение, а не несправедливост и все по-голямо неравенство“, изтъква Йотова.
Вицепрезидентът посочва, че здравето на хората не може да се противопоставя на икономическата стабилност – ако бедността се задълбочи, оздравяването ще става все по-трудно. По думите й на очакваната финансова дестабилизация заради кризата с коронавируса и безработица трябва да се отговори с още по-голяма солидарност помежду ни и защита правото на труд, на доходи, на нормален живот. Йотова призовава държавата да се върне на мястото си, подкрепата и помощта да достигнат до всеки български гражданин, а не до малцина избрани. „Ако допуснем единствено рязане на бюджети и социални помощи, ще повторим грешките от 2008 година и опасността от фалит ще става все по-реална. Необходима ни е сериозна, широко обсъдена и приета икономическа програма. Тук политическата ревност е не само излишна, но и вредна“, подчерта Илияна Йотова.

Вицепрезидентът поздравява всички български граждани, които с уменията и съзидателната си сила съграждат България, всеки ден, неуморно.