Йончева обсъжда свободата на медиите у нас с Вера Юрова

Актуални новини
15:21 - 09 Октомври 2020
1768
Йончева обсъжда свободата на медиите у нас с Вера Юрова

Евродепутатът Елена Йончева, член на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, ще бъде домакин на международна конференция за свободата на медиите в България. Това съобщиха от пресофиса на Елена Йончева. 

Събитието ще се проведе на 12 октомври 2020 г. от 15.00 часа в София Хотел Балкан.

Основен гост ще бъде заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по ценностите и прозрачността Вера Юрова.

Панелисти са Елена Йончева, Рамона Стругариу, евродепутат от „Обнови Европа”, Павол Сзалай от „Репортери без граници”, Патрик Пенинкс, ръководител на отдел "Информационно общество" в Съвета на Европа, Стояна Георгиева, главен редактор на mediapool.bg, Силвия Великова, журналист от Българско национално радио, Галя Прокопиева, изпълнителен директор на „Икономедиа", Светослав Терзиев, журналист от СЕГА, Къдринка Къдринова, журналист от Барикада и СБЖ.

Модератор е Георги Готев – издател на EURACTIV България. На събитието ще бъдат обсъдени състоянието на медийната свобода в България, новият български медиен закон, както и бъдещи предизвикателства и възможности: проправяне на пътя към нормалността.