Йордан Цонев: ПП-ДБ се опитват да изнасилят конституцията

Хората, когато чуят ПП-ДБ да говорят за корупция, се сещат за пачки, пудели и контрабанди, коменитра депутатът от ДПС

Политика
18:30 - 15 Юли 2024
3151
Йордан Цонев: ПП-ДБ се опитват да изнасилят конституцията

Поредният брутален опит на ПП-ДБ да изнасилят Конституцията. Слава богу, че президентът ги върна в реалността".

Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Йордан Цонев. Той коментира поисканото от ПП-ДБ повече време за приемането на декларация и закони за борба с корупцията преди връчването на втория мандат за съставяне на кабинет.

Президентът Румен Радев напомни на ПП-ДБ, че процедурата по Конституция изисква връчването на втория мандат и че, той няма да наруши законите.

„Член на 99 от Конституцията предвижда съставянето за избор на правителство. Те отидоха да му съобщят, че искат да правят законодателни промени", коментира Цонев.

"Денков каза на президента, че ще ловят корумпираните в парламента. Не разбрах тези хора в реалността ли са - къде са? Хората, когато чуят ПП-ДБ да говорят за корупция, се сещат за пачки, пудели, контрабанди“, заяви още той.

„После чухме, че трябва да се приеме декларация, с която народните представители да се задължат да приемат определени закони. Нали си представяте това какво издевателство е с Конституцията“, категоричен е Йордан Цонев.

Той обясни, че предварително съгласие за приемане на един закон категорично противоречи на реда, описан в Конституцията.

„После чухме, че трябва да се приеме декларация, с която народните представители да се задължат да приемат определени закони. Нали си представяте това какво издевателство е с Конституцията“, коментира Йордан Цонев.

Той обясни, че предварително съгласие за приемане на един закон категорично противоречи на реда, описан в Конституцията.