Йордан Цонев: ПП е дежа вю на ГЕРБ и юпитата на царя

7 месеца подготвяли проекта на Кирил Петков и Асен Василев, твърди вицето на Карадайъ

Политика
14:50 - 13 Декември 2021
2310
Йордан Цонев: ПП е дежа вю на ГЕРБ и юпитата на царя

7 месеца се подготвял този проект за управление. По различни начини. Мина през 2 избора, за да стигне до третия. Така зам.-шефът на ПГ на ДПС Йордан Цонев обрисува Продължаваме промяната. А в изказването си от трибуната заяви, че ПП били всъщност едно голямо "дежа вю". 

"Иначе днес сме добронамерени и искаме този проект да успее, защото страната има нужда от него. Но не може в началото на дебата да не ни направи впечатление онова, което ни се анонсира от новата власт като ново", каза Цонев. 

"Лозунгите за нулева толерантност към корупция не са нови, така започна и Бойко Борисов. "Ще поставим на дневен ред истинската борба с корупцията", цитира депутатът от ДПС някогашния шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов от 2009 г., и експремиера Бойко Борисов с: "Ще бъда безкомпромисен с корупцията". 

Това усещане за дежа вю продължавало, по думите на Цонев, и с други послания. "Това е правено преди това, няколко пъти, някои от юпитата на царя през 2001 г. дойдоха с този лозунг за корупцията", отбеляза още Цонев и посъветва ПП да не забравят стореното от предшествениците им във властта. 

"Защото Ахмед Доган, Георги Първанов, Желю Желев, Симеон Симеонсакскобургготски, и Иван Костов ориентираха страната ни към евроатлантическия избор. Всяко отричане вреди на имиджа на страната", предупреди още зам.-лидерът на ДПС.