Йордан, залял с киселина гадателката в Пловдив, иска на свобода

Зловещото нападение стана на 14 март в дома на жената

Крими
21:00 - 24 Май 2023
3419
Йордан, залял с киселина гадателката в Пловдив, иска на свобода

42-годишният Йордан Цветанов от Враца, обвинен в заливането със сярна киселина на ясновидката Антоанета Тодорова в пловдивския квартал "Тракия" прави опит да излезе от ареста. На 11 май соченият за негов съучастник Веселин Вълчанов също оспорва мярката си за неотклонение, но Районният съд остави искането му без уважение. 

Зловещото нападение стана на 14 март в дома на гадателката. Според прокуратурата двамата мъже пътували от Враца до Пловдив с джипа на Вълчанов. Той паркирал близо до жилищния комплекс, където се намира апартаментът на Тодорова, а Цветанов бързо влязъл вътре, прикривайки се с маска, ръкавици и яке с висока яка. Тони е трудноподвижна и приемала клиенти вкъщи и по тази причина входната врата била отключена. 

Щом непознатият влязъл, тя го попитала с какво да му помогне. "Аз ще ти помогна", отговорил Йордан Цветанов, лиснал киселината и бързо излязъл. След нападението с Вълчанов се върнали във Враца. 

Ясновидката получила средна телесна повреда, изразяваща се в химическо изгаряне по лицето, шията и врата вляво, гръдния кош, корема, ръцете и краката от трета степен, довело до обезобразяване на лицето. 12% от тялото ѝ е изгорено. 

Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов бяха арестувани късно вечерта на 16 март. В петък Районните магистрати ще решат дали да оставят 42-годишния мъж в ареста.