Йорданке, кажи си: Уличена от КПКОНПИ каца в Столична община

Вместо да бъде съдена, Милена Алексиева напусна „Слатина” с 6 заплати, дадени ѝ от Георги Илиев

Куриози
13:33 - 18 Октомври 2022
10553
Йорданке, кажи си: Уличена от КПКОНПИ каца в Столична община

Кметът на София Йорданка Фандъкова трябва да каже защо уличена от КПКОНПИ финансистка се гласи за благ пост в Столична община.

Източници на Lupa.bg от район „Слатина” разкриха, че Милена Алексиева, финансов контрольор в общината, вместо да бъде предадена на съд, е освободена с 6 заплати компенсация от районния кмет – богаташът от ДБ Георги Илиев, и в момента предстои назначението ѝ в голяма Столична община.

Наталия Стоянова губи изборите, но продължава кариерата си под крилото на Фандъкова

Алексиева започва кариерата си по времето на бившия кмет на „Слатина” Наталия Стоянова от ГЕРБ, която бе позорно натирена от поста на последните местни избори.

Незнайно по каква причина Стоянова кацна на друг благ пост – през февруари 2020-а кметът Йорданка Фандъкова я назначи за временен директор на общинското предприятие „Гробищни паркове“.

Драмата със спипаната от КПКОНПИ в драстични закононарушения Милена Алексиева се разраства с уточнението, че фамозната дама неправомерно е в проектите за изграждане на детски градини, откъдето получава заплащане, което е очеваден конфликт на интереси, защото като общински служител няма право да участва в тези проекти.

Любопитно е как Алексиева, в чийто работен компютър експертите от антикорупционната комисия КПКОНПИ откриват доказателства за сериозни финансови нарушения, продължава своята кариера дори на по-висок пост, пита източникът на Lupa.bg?

Докладът на КПКОНПИ е с ясното заключение, че Милена Алексиева трябва да бъде уволнена и да ѝ бъде потърсена съдебна отговорност.

Георги Илиев пуснал Милена Алексиева с 6 заплати компенсация...

Вместо това кметът Георги Илиев, най-големият спонсор на „Демократична България”, я освобождава от работа със заплати за 6 м., т.е., около 10 бона кеш.

Идеята е финансовата контрольорка да бъде преназначена в Столична община, която уж е в колапс, отново във финансов отдел въпреки указанията на КПКОНПИ да бъде уволнена и предаде на правосъдието.

Повтаря се случаят с по-предишния кмет на „Слатина” Антоанета Апостолова, която през 2013-а също беше спипана корупция, но след това Фандъкова я приюти като финансов контрольор към СОС.

Къде е правдата? Когато Йорданка Фандъкова се бие в гърдите колко е честна и почтена, но същевременно назначава само корумпирани в Столична община, пита риторично източникът на Lupa.bg?