Йотова съзря комплекс на Борисов от Радев

Политика
12:41 - 14 Април 2021
2315
Йотова съзря комплекс на Борисов от Радев

Това, че определени политици имат страх и комплекс от личността на Румен Радев си остава за тяхна сметка. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира днешното изказване на премиера Бойко Борисов, че държавният глава разделял нацията на две. 

"Думите на Борисов нямат значение с днешна дата. И преди сме слушали политици, които заявяват, че искат да са обединители", обясни Йотова.

„Да има парламент, който произвежда политики, необходими за България. Да се върне авторитета на българското Народно събрание, което беше загубено през последните години, а това е важно, защото България е парламентарна република“, каза още тв. 

Йотова призна, че процесът по съставяне на ново правителство вероятно ще е труден, но всичко зависи от политическите партии и от това около какво ще се обединят.

„Ако се обединят само от политически сметки за оцеляване, очевидно е, че по-добрия вариант ще бъдат нови избори. Ако действително намерят силите да изпълнят определени приоритети, от които всички ние се нуждаем в момента, за да я има стабилната държава, за която говоря, тогава нека да съставят стабилно правителство. Всичко е в техни ръце“, каза тя.

„Очевидно, като всяка една сериозна институция, ние сме готови за всеки един вариант. Не можем да си позволим да оставим страната, която се намира в толкова тежка криза, в един вакуум, било то политически, институционален и във всяко едно друго отношение“, заключи вицепрезидентът.

Снимка: Агнес Методиева