Йотова: Вотът на недоверие не е губене на време

Политика
10:00 - 16 Октомври 2023
1601
Йотова: Вотът на недоверие не е губене на време

Не зная темата на втория вот на недоверие, но това е нормална парламентарна практика. Не приемам хората, които казват, че това е губене на време. Когато става дума за парламентарна практика, никога не е губене на време. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

По отношение на това дали ще се свика Консултативен съвет, Йотова посочи: “Това ще бъде по преценка единствено и само на президента на страната. Мисля, че той вече направи една много сериозна консултативна среща с министър-председателя, със заместник-министър председателя и службите. Ние следим много внимателно всичко това, което се развива като криза в Израел и в Газа”, обясни тя.

Според вицепрезидентът България има една от най-сигурните външни граници на ЕС. “Независимо от много гласове, които чуваме не само вътре в страната и извън, скептиците по отношение на нашето разширяване към Шенген, смятам че България ще се прави. Упрекът ми е към европейските институции, защото пактът за миграция е блокиран, не е приет, а за съжаление част от клаузите в него не са никак изгодни за България, защото ще продължава да действа дъблинското споразумение, което ни обрича да бъдем страна, която основно ще се грижи за хората, които ще стъпят за първи път на европейска територия", допълни вицепрезидентът.