Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

Заради коронавируса събитието ще се проведе на 4 юни вместо на 17 март

Култура
18:45 - 10 Март 2020
4852
Юбилейният концерт на Веско Ешкенази в НДК с нова дата

Концертът на знаменития цигулар Веско Пантелеев-Ешкенази в НДК за 50-ия му рожден ден се отлага заради коронавируса. Събитието трябваше да се проведе на 17 март в зала 1 на НДК, но заради мерките на правителството срещу разпространението на болестта е пренасрочено за 4 юни, научи Lupa.bg от организаторите.

Новата дата е в единствените две свободни седмици в натоварения график на Ешкенази, концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри – Концертгебау Амстердам. Тепърва ще бъдат обявени промените в датите на юбилейното му турне, което ще мине през Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол, както и на открити сцени в Бургас и Варна. През есента турнето продължава в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора.


Концертът ще бъде посветен на музите на цигуларя. Разказвач на живота му ще бъде актрисата Койна Русева. Ще прозвучат изпълнения на любими произведения на Веско Ешкенази.

До него на сцената ще излязат музикантите на Плевенска филхармония под диригентството на Мартин Пантелеев – брат на Веско Ешкенази. Цигуларят ще си партнира и със солистите Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Сред изпълнителите ще бъде и руският баянист Рудик Якин.


Билетите ще важат за новата дата без презаверка. Зрителите, които са възпрепятствани да посетят концерта на 4 юни, могат да върнат билетите си на местата, откъдето са купени.

Цигуларят кани почитателите си да запазят силния си дух и положителни емоции до 4 юни, когато е новата му среща с меломаните – дългочакана, бленувана, много репетирана.


Снимки: Александър Богдан Томпсън