Юксел Кадриев проговори за жена си

Новини
11:33 - 18 Юни 2021
6258
Юксел Кадриев проговори за жена си

"Името ми е Юксел, означава буен поток, посвещавам стихотворенията в тази книга на жената, която ме накара отново да мечтая“, така започва предговорът към стихосбирката на новинаря на Би Ти Ви Юксел Кадриев. Книгата му се казва "Намираш. Губиш. Получаваш" и е под редакцията на големия композитор, поет и певец Михаил Белчев.

Телевизионерът започнал да ниже стихове в трети клас, но първите опити били неуспешни, призна Кадриев в „120 минути“, цитиран от вестник „Златна възраст“. Едва преди пет години бил насърчен от най-близките хора до сърцето му да посегне сериозно към белия лист, а любимата му жена го вдъхновила и окуражила да разкрие таланта си в книга.

Един от стиховете прозвуча в ефир и разкри нежната му душа: „Не се страхувай да плачеш./ Плачът измива душата./ Не се страхувай да плачеш. / Плачът измива сърцата. /Не се страхувай да плачеш./Плачът ни буди засмени./ Не се страхувай да плачеш./ Плачът е дар за избрани“. Вдъхновението на Юксел е неговата жена, за която той не говори, но на която специално благодари от ефира на „120 минути“.

Според вестникарски публикации става дума за богатата гъркиня Мария, за която той се оженил тайно. Факт е, че Кадриев вече спокойно показва брачната си халка, която сложи още преди близо година.