Юли ни очаква много слънце, август ще е още по-сух и топъл

Актуални новини
14:29 - 30 Май 2024
1968
Юли ни очаква много слънце, август ще е още по-сух и топъл

През юли ни очаква много слънце. Август се очаква да бъде по-сух и топъл. Това стана ясно от дългосрочната прогноза на синоптика Петър Янков. 

"От утре започва чувствително затопляне на Балканите, което ще продължи в събота и неделя.

В почивните дни на места температурата ще достига 33 градуса, в Русе и Сандански в неделя дори 35-36 градуса.

Ще има превалявания и гръмотевици, но валежите ще бъдат по-слаби. Облаците бързо ще се разкъсват и ще намаляват в събота. Валежите в неделя ще бъдат повече, а по-силни валежи се очакват в северните част на страната и в Западна Тракия. В неделя се засилват условията за гръмотевични бури, но температурите ще се задържат високи", посочи Янков пред България он еър. 

Синоптикът посочи още, че от понеделник започват чести валежи на Балканите и по-продължителен период със сравнително топло, но динамично време. Валежите ще бъдат главно в западната половина от страната. Около сряда-четвъртък валежите ще спират.

18-19 градуса е температурата на морската вода по крайните ни южни плажове. В Гърция валежите ще бъдат по-малко. Там водата е около 21 градуса, докато по турското крайбрежие водата е 22-23 градуса, съобщи още Петър  Янков.

Синоптикът прогнозира, че от 8 до 14-15 юни се очаква повече слънце с по-сухо време и по-малко валежи. Ще бъде сравнително топло. Около 25-26 юни също се очакват повече слънчеви часове. Юни се очертава с повече валежи в първата десетдневка и в края на месеца.

Петър Янков подчерта, че

през юли ни очаква много слънце. Валежи ще има главно в Югозападна България. Август се очаква да бъде по-сух и топъл.

Втората половина на лятото ще бъде много подходяща за почивка на нашето Черноморие.