Юлиан Попов: Няма радиация, вероятно става дума за дефект

Правителството работи добре, разбираме се помежду си, заяви министърът на околната среда и водите

Политика
19:31 - 26 Ноември 2023
2733
Юлиан Попов: Няма радиация, вероятно става дума за дефект

Всички станции не показват повишение на радиационния фон. Румънските станции също не показват повишение. Вероятно става въпрос за дефект. Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиан Попов пред "Нова".

Очаква ни по-топло време и нормализиране на обстановката в страната, според прогнозите на НИМХ, добави той. По думите му обаче трябва да сме подготвени за екстремни ситуации, каквато, според него, е била и вчерашната. „Такъв сняг обикновено се натрупва за няколко дни", посочи министърът.

Юлиян Попов заяви, че не е ничий министър.

"Поканен съм от акад. Денков и Мария Габриел да се включа в правителството. Аз съм бил министър на околната среда и преди 10 години. Не е необичайно някой да се спре на мен. Номинация може да дойде отвсякъде."

"Правителството е много вътрешно. Работи добре, разбираме се помежду си. Имаме напрегнати ситуации. В една демокрация не виждам нищо странно да се карат партии. Оптимист съм главно за това, което прави правителството и начина, по който министрите работим", допълни той.

Ресорният министър коментира и мръсния въздух у нас. Той беше категоричен, че тенденцията в България е той да намалява значително. „Спечелихме делото срещу Европейската комисия", обяви Попов.