Юлиан Вергов мина с Цветана Манева по червения килим

Филмът "Уроци по немски" тръгва по кината на 23 февруари

Култура
16:55 - 21 Февруари 2024
8850
Юлиан Вергов мина с Цветана Манева по червения килим

Дебютният пълнометражен игрален филм на режисьора Павел Г. Веснаков, „Уроци по немски“, имаше своята премиера на голям екран снощи в Синема Сити. Лентата тръгва по кината този петък, 23 февруари.

Освен екипа и актьорите от филма, сред гостите, които уважиха премиерата бяха продуцентите Евтим Милошев и Борислав Чучков, певицата Белослава, режисьорите Виктор Божинов, Димитър Коцев – Шошо, Зорница София и Станислав Тодоров – Роги, доктор Ненков, фотографите Богданов и Мисирков, водещият Къци Вапцаров, бившият кмет на София Йорданка Фандъкова и др.


Юлиан Вергов мина по червения килим с Цветана Манева, дъщеря си Алена и Явор Милушев.

„За мен това е много специален момент и искам да благодаря на всички хора от екипа, че помогнаха да направя своя пълнометражен дебют. Процесът е изключително дълъг, но съм щастлив, че вече можем да споделим филма с публиката“, сподели развълнуваният Павел Г. Веснаков.

Юлиан Вергов влиза в главната роля в „Уроци по немски“. Той играе Никола, който работи и живее в България, но решава да замине за Германия, където да започне на чисто и да се отърве от неприятното минало. Преди пътуването той преосмисля живота си, в опит да обърне тази страница и да започне всичко отначало.

Филмът ни запознава с един антигерой – характерът на Никола е изтъкан от противоречия: любов и насилие, желание да остане с любимите си хора и нужда да замине. Освен Вергов, зрителите ще видят и други любими актьори като Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгев - Геро, Станка Калчева и Меглена Караламбова.

„Уроци по немски“ е българо-немска копродукция (Movimento и Heimathefen Film & Media Jaeger Films) и e реализиран с подкрепата на Национален Филмов център и с медийната подкрепа на Нова телевизия.