Юлий Павлов чете по звездите: Няма политическа криза

Политика
09:41 - 11 Август 2020
3511
Юлий Павлов чете по звездите: Няма политическа криза

Социологът Юлий Павлов сякаше чете по звездите, че основната част от българите са си по домовете, малка част от тях са по улиците и политическа криза няма.

"Няма срив в електоралните нагласи, има лек спад. Малко над една трета от хората искат предсрочни избори".  По думите му вариантът с оставката на правителството би бил опасен прецедент и правителството ще изкара мандата си. "Няма политическа криза, както твърди и Иван Костов, правителството си има стабилна подкрепа. Като се добавят неофициалните партньори - подкрепата за правителството си личи в ключовите гласувания", подчерта ясновидецът със социлогически претенции пред Bulgaria ON AIR. 

Антиправителствените протести продължават повече от месец, търсейки нови форми и възможности за постигане на желаните цели. Властта пък използва всяка възможност да разобличи съмнителни действия или личности, забелязани по улици и площади. И, да, Бойко Борисов заговори вчера за оставка, но не за тази на кабинета или неговата, а поиска оставката на държавния глава.

Кой ще издържи играта на нерви и за кого работи напредващото време? Назряло е очакването за оставка и предсрочни парламентарни избори. Цялата европейска преса говори за скандалите и корупцията у нас, нормално е да има такива искания и да доведат до кардинална промяна. Това каза за "България сутрин" политологът Петър Чолаков.

"За част от българските граждани доверието в това правителство е изчерпано, върви се към сценарий за предсрочни избори", коментира той и  допълни: "Във водещи европейски издания Ангела Меркел беше призована да оттегли подкрепата си за Бойко Борисов".