Юлия Навална: Путин не е политик, а кръвожадно чудовище. Той е глава на организирана престъпна група

Съпругът ми никога няма да види как ще изглежда прекрасната Русия на бъдещето. Ние обаче трябва да я видим

Украйна
13:51 - 28 Февруари 2024
3149
Юлия Навална: Путин не е политик, а кръвожадно чудовище. Той е глава на организирана престъпна група

Съпругата на покойния руски опозиционер Алексей Навални - Юлия говори пред Европейския парламент в Страсбург.

Ето какво заяви тя: 

"Уважаема г-жо председател, госпожи и господа, благодаря за възможността. След като Путин за първи път се опита да убие Алексей, живеехме в Германия, където Алексей се възстановяваше след отравянето и се опитваше да проходи.

Много пътувахме и дойдохме веднъж тук с децата. Това е сред любимите ни градове. Преди години решихме да покажем обичта си към този град с децата.

Тук съм, за да застана пред вас и да се обърна към цяла Европа. Майката на Алексей каза, че ако не беше толкова притеснително, щях да имам време да подготвя тази реч, но трябваше да решим какво да стане с тялото му.

Утре е погребението му. Трябваше да изберем ковчег, но не знаехме дали ще премине в спокойна обстановка или полицията ще се изправи срещу тези, които са дошли да си вземат последно сбогом. 

Тук съм защото гласоподавателите питат нещо важно - как мога да помогна във вашата борба? Преди седмица станаха две години от началото на агресивната война на Путин. Целият свят застана на страната на Украйна.

Путин си стои там. Пари, санкции - нищо не помага. Светът се успокои и хората си казват, че все някога трябва да се разберат с Путин и тогава той уби мъжа ми - Алексей Навални. 

Той беше изтезаван 3 години. Беше затворен в една малка бетонна килия. Свижданията и телефонните разговори бяха забранени, убиха го и се изгавриха с тялото му, както и с майка му.

Целта беше отново да се покаже, че Путин е способен на всичко, но с него не може да се водят преговори. 

От друга страна виждам колко поразени са всички. У мнозина остава чувството, че Путин не може да бъде разгромен и ме питат как да ми помогнат. Мисля си как Алексей би отговорил.

Ще се опитам, но за да го направя, трябва да ви разкажа какъв човек беше. Той беше изобретател. Винаги имаше нови идеи за всичко, особено в политиката. 

Въпреки всичко Алексей Навални успя да стане най-известният политик в Русия и да вдъхнови всички с идеите си. Винаги си фантазираше и експериментираше. Не го пускаха по телевизията и се научи да прави видеа за Youtube. Не ви дават да гласувате? Може да измислите тактика как да се отнемат места от управляващата партия. 

Дори в Гулаг Алексей измисляше идеи, които паникьосваха Кремъл. Ако искате да сразите Путин, трябва да сте изобретателни.

Трябва да престанете с тази скука. Няма да му направите нищо с една резолюция повече или една санкция. Не може да си мислите, че той има съвест и морал. Алексей отдавна го разбра. Нямате пред себе си политик, а кръвожадно чудовище. Той е глава на организирана престъпна група (ОПГ). 

Това включва отровители и убийци, но те са само кукли на конци. Най-важното е, че хората в обкръжението му, приятелите му и помагачите му са част от мафията и политическата иновация е да се борим не с политиците, не чрез дипломатически послания, а да се борим с престъпността, с тези които помагат на Путин да укрива финансови средства.

Има милиони руснаци, които са против войната, Путин и злото, което носи. Тях не трябва да ги преследвате. Трябва да работите с нас. 

Путин трябва да отговаря за това, което стори на страната ми, както и за това, което стори с една съседна мирна страна. Трябва да отговаря за всичко, което стори на Алексей.

Съпругът ми никога няма да види как ще изглежда прекрасната Русия на бъдещето. Ние обаче трябва да я видим. Аз ще се постарая да сбъдна неговата мечта. Злината ще се срути и красивото бъдеще ще дойде".