Юлия Навалная: Не знам как да живея без теб, но ще опитам

Русия
16:55 - 01 Март 2024
1940
Юлия Навалная: Не знам как да живея без теб, но ще опитам

Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше погребан в Борисовското гробище в руската столица Москва, като хиляди поддръжници си взеха последно сбогом с него. Преди погребението имаше кратко опело в църквата, посветена на иконата на Божията Майка "Утоли моята печал", в московската община Марино.

Въпреки засиленото присъствие на силите за сигурност, хиляди се събраха край църквата в Москва, за да си вземат последно сбогом с него. На погребението обаче не присъстваше съпругата му Юлия Навалная.

В първия си коментар в деня на погребението на покойния си съпруг тя публикува видео в социалните мрежи с трогателен текст: „Льоша [псевдоним на Алексей Навални], благодаря ти за 26-те години абсолютно щастие. Да, дори за щастието през последните три години. За любовта, за това, че винаги ме подкрепяше, за това, че ме караше да се смея дори от затвора, за това, че винаги си мислил за мен. Не знам как да живея без теб, но ще се опитам да те направя там горе щастлив и горд с мен. Не знам дали мога да се справя с това или не, но ще опитам“.

Докато родителите на опозиционера присъстваха на погребението, Навалная не беше там. Преди погребението тя каза, че се притеснява, че полицията ще се опита да попречи опечалените.

„Със сигурност ще се срещнем един ден. Имам толкова много неразказани истории за теб и имам толкова много песни, запазени за теб в телефона ми, глупави и смешни, честно казано ужасни песни, но те са за нас. И наистина исках да те гледам как ги слушаш, смееш се и след това ме прегръщаш“, добави тя във видео публикацията. Посланието, над видеото от годините им заедно и завършващо със снимка на Навални, заобиколен от свещи, завършваше с думите: „Обичам те завинаги. Почивай в мир."