Юлия Навалная поиска да стане президент на Русия

Топ
12:11 - 21 Октомври 2024
744
Юлия Навалная поиска да стане президент на Русия

Юлия Навалная се прицели нависоко и заяви в интервю за Би Би Си, че възнамерява да стане президент на Русия.

Вдовицата на покойния опозиционер Алексей Навални повтори плановете си да продължи борбата на нейния съпруг за демокрация.

"Когато настъпи подходящият момент, ще участвам в изборите. Моят политически опонент е Владимир Путин. И ще направя всичко, за да падне режимът му възможно най-скоро", посочи Юлия Навалная.

Тя отбеляза, че докато Путин е начело на държавата, тя не може да се върне. Но очаква с нетърпение деня, който смята, че неизбежно ще дойде, когато ерата на Путин свърши и Русия отново се отвори. Също като съпруга си, тя вярва, че ще има шанс за провеждане на свободни и честни избори.

Алексей Навални, отявлен критик на президента Владимир Путин, беше осъден на 19 години за екстремизъм по обвинения, които са смятани за политически мотивирани. Той почина през февруари в наказателна колония със строг режим зад Северния полярен кръг.

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че "няма съмнение", че Путин е виновен. Русия обаче отрича да е убила Навални.

Навалная повтори казаното за "Сънди таймс", че иска да види Путин в затвора, "но не в някакъв хубав затвор с компютър и добра храна, а в руски затвор, при същите условия като Алексей".

В момента тя подготвя публикуването на мемоарите на съпруга си под заглавие "Патриот".