Юлиян Попов: Трябва баланс между пазар и политика

Новини
19:41 - 18 Септември 2023
1119
Юлиян Попов: Трябва баланс между пазар и политика

Пълна подкрепа за премиера Николай Денков в позицията му по въпроса за внос на украинско зърно изрази в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на околната среда и водите Юлиян Попов.

"Аз мисля, че можем да овладеем ситуацията, ако обясним ясно за какво става дума и че е дошъл моментът, в който трябва да намерим нов баланс между пазар, политика и интерес на потребителите, защото в крайна сметка става въпрос за интереса на българските граждани и българското земеделие", коментира министърът.

По негови думи трябва да се вземе решение какво ще бъде българското земеделие - дали ще бъде фиксирано върху индустриален тип таквоа или ще се развива по-модерно и по-разнообразно земеделие.

"Проблемът е много комплексен. Не можем да ставаме заложници на един тип земеделие, на една практика, която трябва да се реформира много дълбоко", посочи Юлиян Попов.

По въпроса дали човешка намеса или небрежност са допринесли за унищожителното наводнение по Черноморието, министърът коментира, че този район е високорисков.

"Човешка намеса няма, но може да има фактори, които са човешки, свързани с тип строителство", коментира той.