Юнайтед и Арсенал се провалиха в Англия

Челси се завърна в Шампионската лига след успех над Уотфорд

Спорт
00:43 - 06 Май 2019
2287
Юнайтед и Арсенал се провалиха в Англия

Манчестър Юнайтед претърпя нов неуспех в Англия, макар и частичен - 1:1 като гост на изпадналия Хъдърсфийлд, като по този начин се сбогува с надеждите си за Топ 4 в Премиършип.

Играчите на Оле Гунар Солскяер имат още един мач до края на кампанията - гостуване на Кардиф през следващата седмица.

Скот Мактоминей откри резултата за Червените дяволи в 8-та минута, а след час игра Териерите изравниха чрез Исаак Мбенза, който прониза Давид Де Хеа.

Арсенал, подобно на Манчестър Юнайтед, за пореден път също се провали и то пред собствените си фенове. Тимът на Унай Емери завърши 1:1 с Брайтън.

Така след три поредни загуби в първенството артилеристите, които иначе гледат към финала в Лига Европа, трябваше да се задоволят с точка, като и двата отбелязани гола паднаха след дузпи.

Пиер-Емерик Обамеянг откри в 9-та минута, а Глен Мъри изравни след час игра.

Равенството означава, че шансовете на Арсенал да влезе в четворката стават минимални, след като тимът изостава с три точки на Тотнъм преди последния кръг, като Шпорите имат по-добра голова разлика с 8 попадения.

Хиксът на топчиите гарантира на Челси участие в Шампионската лига за следващия сезон.

Тимът на Маурицио Сари, който също е устремен към финала в Лига Европа, спечели с 3:0 домакинството си на Уотфорд и се изкачи на трето място в класирането.

Рубен Лофтъс-Чийк, който влезе на мястото на получилия контузия Н’Голо Канте още в десетата минута, откри резултата в 48-та минута, а три по-късно Давид Луис направи 2:0. Гонсало Игуаин оформи крайния резултат четвърт час преди края.