Юнайтед не се даде на Атлетико, шансовете за двата тима остават

Дюшекчиите на два пъти удариха гредите

Спорт
08:00 - 24 Февруари 2022
1317
Юнайтед не се даде на Атлетико, шансовете за двата тима остават

Атлетико Мадрид и Манчестър Юнайтед не се победиха и завършиха наравно 1:1 в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига.

През по-голямата част от двубоя „дюшекчиите“ владееха топката и имаха по-добрите голови положения. Те поведоха с попадението на Жоао Феликс още в 7-ата минута. „Червените дяволи“ обаче стигнаха до равенството, като в голмайстор се превърна влезлият като резерва Антони Еланга.

Определено мадридчани могат да съжаляват, че не си осигуриха комфортен аванс преди реванша на „Олд Трафорд“ през март, защото на два пъти уцелиха напречната греда на вратата, пазена от Давид де Хеа. Първо това стори Шиме Върсалко в края на първата част, а в заключителните минути от редовното – Антоан Гризман.

Първата възможност се откри пред домакините в 3-ата минута, когато защитата на Ман Юнайтед се пропука. Хосе Хименес получи на чиста позиция от Анхел Кореа, но топката беше блокирана от защитник.

Четири минути по-късно „червените дяволи“ поведоха. Ренан Лоди получи на левия фланг и центрира. С летящ плонж Жоао Феликс прати топката в мрежата на Давид де Хеа. Испанският страж нямаше никакви шансове да се намеси, тъй като топката първо срещна левия страничен стълб, след което влетя в мрежата.

Четвърт час след началото манчестърци опитаха да възстановят равенството. Бруно Фернандеш стреля от дистанция, но прати топката високо над напречната греда.

В 28-ата минута Ренан Лоди отново намери с центриране Жоао Феликс. Португалецът опита изстрел от въздуха, но прати топката високо над напречната греда.

В 34-ата минута Атлетико отново застраши вратата на Де Хеа. Ренан Лоди беше изведен с дълго подаване в наказателното поле. Той майсторски овладя и опита удар в близкия ъгъл, който намери външната страна на мрежата.

Три минути по-късно Кристиано опита удар от средна дистанция. Ян Облак плонжира, но топката премина далеч встрани от десния му страничен стълб.

В края на първата част „червените дяволи“ извадиха късмет, че не получиха втори гол. За пореден път Лоди получи отляво и центрира хубаво в пеналта. Шиме Върсалко изпревари защитниците, но от близко разстояние прати топката в напречната греда.

След почивката Атлетико продължи да владее повече топката и да е по-опасният отбор на терена. В 47-ата минута удар на Жоао Феликс беше блокиран. Малко след това Маркос Йоренте също стреля, но много неточно.

В следващите минути темпото на игра спадна. Манчестър Юнайтед опита натиск, който не доведе до пряка опасност за мрежата на Облак.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Жофри Кондогбия опита изстрел от дъгата на наказателното поле, но над вратата.

Малко по-късно Юнайтед получи пряк свободен удар на удобна за директен обстрел позиция. Кристиано Роналдо застана зад топката, но и той не беше точен.

Моментът на „червените дяволи“ дойде в 80-ата минута. Бруно Фернандеш овладя в средата на терена и изведе сам срещу Облак влезлият като резерва Антони Еланга. Младокът запази хладнокръвие и с удар по земя вкара за 1:1.

В 87-ата минута Атлетико за втори път беше разочарован, след като топката срещна напречната греда. Антоан Гризман беше оставен непокрит в наказателното поле. Той получи подаване от левия фланг и потърси далечния ъгъл на вратата. Давид де Хеа само изгледа с облекчение топката, която се отби от гредата, но не попадна в мрежата.

До края и двата отбора предпочетоха да не предприемат излишни рискове и равенството 1:1 се запази до последния съдийски сигнал.