Юнайтед обяви назначението на Рангник

Немският специалист ще започне като мениджър и ще завърши договора си като консултант

Спорт
14:27 - 29 Ноември 2021
652
Юнайтед обяви назначението на Рангник

Манчестър Юнайтед официално обяви назначението на Ралф Рангник, който ще бъде временен мениджър на отбора до края на сезона. След това 63-годишният германец ще продължи да работи в клуба за още две години, през които ще изпълнява консултантска роля.

Майкъл Карик ще остане начело на отбора, докато Рангник уреди всичко около работната си виза. Това означава, че в дербито с Арсенал от междинния кръг все още бившият халф ще води "червените дяволи".

От "Олд Трафорд" изказват специални благодарности към ръководството на Локомотив (Москва) за оказаното съдействие, което се състои във факта, че руският клуб освободи Рангник, който бе спортен директор там, въпреки че той имаше договор с "железничарите".

"Вълнувам се, че се присъединявам към Манчестър Юнайтед и съм фокусиран върху това да направим един успешен сезон. Отборът е пълен с таланти и има страхотен баланс между младост и опит. Всичките ми усилия през тези шест месеца ще бъдат насочени към това да помогна на тези играчи да разгърнат потенциала си.

Очаквам с нетърпение да помогна на клуба и за постигането на неговите дългосрочни цели, като консултант“, заяви Рангник.

"Ралф е един от най-уважаваните треньори и иноватори в европейския футбол. Той беше нашият първи избор за временен мениджър заради безценните лидерски качества и технически умения, които ще донесе в клуба със своя почти 40-годишен опит.

Всички в клуба очакват с нетърпение да работят с него през този сезон, а след това и в следващите две години, през които ще бъде консултант“, добави футболният директор на Манчестър Юнайтед Джон Мъртоу.