Юнайтед пак сбърка, този път срещу Светците

Сайтхемптън измъкна точка от "Олд Трафорд", но пропусна да си тръгне с победата

Спорт
16:39 - 12 Февруари 2022
2719
Юнайтед пак сбърка, този път срещу Светците

Манчестър Юнайтед и Саутхемптън завършиха 1:1 в среща от 25-ия кръг на английската Висша лига. През първата част Джейдън Санчо изведе "червените дяволи" напред, а малко след подновяването на играта Че Адамс върна равенството, което остана непокътнато до края.

Началото на сблъсъка бе ударно, след като отборите се "скъсаха" да пропускат в първите десетина минути. Първо звездата на домакините - Кристиано Роналдо, получи елегантен пас в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник. Секунди по-късно Саутхемптън отвърна с изстрел на Джеймс Уорд-Праус, който обаче също бе блокиран.

Последва шанс и за Джейдън Санчо, който показа индивидуална класа, преминавайки през бранителите на Саутхемптън, но Фрейзър Форстър спаси удара му.

В средата на първата част "червените дяволи" откриха резултата чрез Джейдън Санчо. Домакините подеха бърза контраатака, започнала със страхотен пас на Маркъс Рашфорд. Салису опита да пресече подаването, но помогна на Санчо, който напредна и с лекота прати топката във вратата на противника.

След половин час игра Стюърт Армстронг получи прецизно подаване на ръба на наказателното поле и нанесе нелош удар, преетял на косъм от дясната греда.

Добрите атакуващи действия на "светците" обаче също продължиха. В края на първата част Роман Перо получи пас по трева и шутира към долния десен ъгъл, където обаче бе Де Хеа, за да отрази безпроблемно.

В самия край Погба вкара топката в мрежата на Саутхемптън, но попадението бе отменено заради засада на Роналдо по време на изграждането на атаката.

Само три минути след подновяването на играта Че Адамс възстанови равенството. Англичанинът достигна до подаване и нанесе перфектен удар от границата на пеналтерията, влетял право в долния десен ъгъл на вратата на Де Хеа.

В 65-ата минута Стюърт Армстронг овладя точен пас и шутира инстинктивно към вратата на противника, но топката прелетя над напречната греда. Пет минути по-късно Роналдо отбеляза, засичайки центриране от свободен удар, но попадението му бе отменено заради засада.

В последните минути Магуайър извърши ужасно нарушение срещу Армандо Броя, което наложи намесата на медицинския екип. В добавеното време именно Магуайър стреля с глава в опит да се превърне в герой за своите, но Форстър отрази и съхрани точката за своя тим.

Така двата тима завършиха наравно, с което Юнайтед събра 40 точки в актива си и се изкачи на петата позиция, докато "светците" остават десети с 29 пункта.