Юнайтед позлатява Давид Де Хеа, опитва да задържи Пол Погба

Гонят Алексис Санчес от "Олд Трафорд", Антони Марсиал с последно предупреждение

Спорт
12:59 - 21 Май 2019
2458
Юнайтед позлатява Давид Де Хеа, опитва да задържи Пол Погба

Големи промени на почти всички нива се готвят в Манчестър Юнайтед, след като тимът записа пореден разочароващ сезон.

Някои от основните футболисти ще напуснат клуба - първият, който ще бъде разкаран от "Олд Трафорд", е чилиецът Алексис Санчес. Усилено му се търси отбор, като два от кандидатите са италианските Интер и Ювентус.

Пол Погба преди да дойде на "Олд Трафорд", е имал желание да играе в Барселона или Реал Мадрид. Избрал е Червените дяволи, защото му било обещано да се гради отбор около него. Французинът, извел петлите до световната титла през 2018-та, приема Юнайтед просто като стъпка в кариерата си и в момента иска да отиде в На "Бернабеу".

Френският национал Антони Марсиал, който мнозина наричат новия Пеле, е с последно предупреждение. В клуба им е писнало от изцепките му, тъй като за минимални усилия са направили грешката да го възнаградят с огромен договор и оттогава Марсиал според тях е в постоянна ваканция.

Вратарят Давид Де Хеа, който е един от най-добрите в тима през последните няколко сезона, е получил предложение за нов договор, който ще го направи най-скъпоплатеният вратар в света. Има един малък детайл - агентът му поискал по-голяма комисионна и по-голяма заплата за Давид. Ръководството на Юнайтед е заявило, че това е финалното им предложение.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Оле Гунар Солскяер, първоначално е бил на мнение, че му трябва само десен защитник, но предвид трагичната игра на зима в отбрана, е поискал от ръковоството и централен бранител.

Норвежецът иска да разкара 12 фуболисти, но това ще стане постепенно, тъй като много от тях да имат тлъсти договори, с още по-високи клаузи при разтрогването и ще излезе много солено на клуба, ако ги разкара сега.

Все още имам сага със спортния директор, но на този етап няма никой отговарящ на изискванията. Един от кандидатите е Димитър Бербатов, а също така спрягани са имената и на бившите играчи на отбора - Рио Фърдинанд и Дарън Флетчър.

В Юнайтед са си взели поука и вече няма да бъдат давани баснословни заплати просто заради името. Ще обвързват възнаграждението с представянето, като ръководството е дало ясни индикации, че повече да бъде изнудвано.