Юнайтед с рекордни загуби

Заплатите на футболистите на Червените дяволи са най-високите във Висшата лига

Спорт
12:48 - 23 Септември 2022
1474
Юнайтед с рекордни загуби

Манчестър Юнайтед обяви 115,5 милиона паунда загуби за финансовата година, която приключи през юни 2022. Така загубите на клуба в сравнение с предходната година се увеличават с 23 млн., като "червените дяволи" регистрират и най-високия бюджет за заплати на футболисти в историята на Висшата лига - 384 млн.

Изпълнителният директор на клуба Ричард Арнолд все пак очерта и позитиви, най-вече увеличението с 18 процента на приходите, които достигат 583 млн. паунда. Притеснителен за феновете ще бъде и фактът, че дългът на отбора е нараснал с близо 100 милиона - от 419 на 514 млн.

"Резултатите за фискалната 2022-ра година рефлектират възстановяването от пандемията, завръщането на феновете и новите ни комерсиални партньорства, както обаче и увеличени инвестиции в състава на първия тим. Негативен ефект върху резултатите има и липсата на предсезонно турне през юни 2021, както и отслабването на паунда", коментира Арнолд.

След привличането на Кристиано Роналдо, Рафаел Варан и Джейдън Санчо през миналия сезон, бюджетът за заплати на Юнайтед е нараснал с 19 процента, като по този начин клубът подобрява рекорда на Манчестър Сити от 355 милиона паунда за заплати на играчи. "Основната задача на нашия отбор е да печели мачове и да забавлява феновете ни", обясни увеличението Арнолд.

Впечатление прави, че на Манчестър Юнайтед е струвало 24,7 милиона паунда, за да се разделят с бившия мениджър Оле Гунар Солскяр и временния наставник Ралф Рангник, който трябваше да заеме консултантска роля в клуба, но това не се случи.