Юни идва с много слънце и летни жеги

До края на май обаче времето остава колебливо

Новини
09:15 - 25 Май 2024
8780
Юни идва с много слънце и летни жеги

В оставащите два почивни дни ще е слънчево. В събота призори тук-там в ниските райони ще има лека пролетна мъгла. Очертават се следобедни увеличения на облачността, но кратки, локални, гръмотевични валежи ще има около планините на Западна и Централна България. В неделя смущенията ще са още по-оскъдни - най-вече в крайния Югозапад.

Съботата ще е по-топлият от двата дни с дневни температури между 23 и 28 градуса. В неделя следобедните показания на термометрите ще са с 2-3 градуса надолу. И в събота, и в неделя ще духа осезаем изток-североизточен вятър в Дунавската равнина и областите на източна България.

Край морския бряг ще е ветровито, но дневните температури ще са до 22-23 градуса. Ще е слънчево с динамична облачност в събота, но без валежи. Морето ще е неспокойно с вълни до 1.5-2 метра по откритите на североизток брегове.

В последните дни на май времето ще остане неустойчиво. След слънчев и приятен понеделник, от вторник нататък отново има изгледи за по-бурни гръмотевични процеси с кратки, интензивни дъждове и риск от градушка.

До края на календарния месец с леки колебания дневните температури ще се движат между 21 и 26 градуса. В първите дни на юни обаче ще е по-топло - в обичайно топлите точки на страната термометрите ще показват малко над 30 градуса.